DocPointin ja Doc Loungen yhteisklubi tulee taas 24.11.2014

megacities01DocPointin kanssa järjestettävä marraskuun Doc Lounge -klubi on omistettu niille rohkeille elokuvantekijöille, jotka ovat työskennelleet hengenvaarallisissa olosuhteissa ja menettäneet henkensä työnsä vuoksi. Kunnianosoituksena heille Doc Lounge ja DocPoint esittävät Michael Glawoggerin työaiheiseen trilogiaan kuuluvan elokuvan Megacities (1989). Vuonna 1959 syntynyt Glawogger menehtyi 23. huhtikuuta 2014 malariaan ollessaan kuvaamassa uutta elokuvaansa Liberiassa.

Neljän metropolin – Mumbain, New Yorkin, Méxicon ja Moskovan – kiertomatkasta syntyi kahdentoista muotokuvan raadollinen ja runollinen dokumentti suurkaupunkien sykkivästä makro- ja mikrokosmoksesta. Megacities vyöryttää eteemme moskovalaisia katupoikia, meksikolaisen yksinhuoltaja-stripparin, newyorkilaisen heroinistin, koirataisteluja, kanateurastamon kuolemantehtaan ja liudan muita kuvia, jotka eivät jätä kylmäksi. Globalisaatiotrilogiaksikin kutsutun kokonaisuuden muut elokuvat ovat Workingman’s Death 2005) ja Whores’ Glory (2011).

Glawogger kuului Itävallan tunnustetuimpiin ohjaajiin ja ohjasi sekä fiktio- että dokumenttielokuvia. Glawogger työskenteli myös kuvaajana esimerkiksi toisen itävaltalaissuuruuden, Ulrich Seidlin, elokuvissa.

Elokuvan jälkeen Doc Lounge -illassa Glawoggerin ystävä, filmikriitikko ja kuraattori Olaf Möller keskustelee Glawoggerista, tämän työstä sekä vaikutuksesta itävaltalaiseen dokumenttielokuvan tekemiseen.

Milloin: 24.11.2014 klo 19.30
Missä: Lavaklubi, Läntinen teatterikuja 1
Liput: 5 euroa

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/625875510868336/.

Kuva elokuvasta Megacities.

[like]