DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali ja Savoy-teatteri aloittavat yhteistyön

savoy_2_18878Eteläesplanadin kupeessa Kasarmikadulla sijaitseva Savoy-teatteri tulee olemaan 14. DocPoint-festivaalin suurin näytössali. Myös festivaalin avajaiset järjestetään tänä vuonna Savoyssa.

750-paikkainen Savoy valmistui elokuvateatteriksi vuonna 1937, ja se on toiminyt konserttien ja musiikkiteatteriesitysten vierailunäyttämönä vuodesta 1987. A. Ahlström Osakeyhtiö rakensi Savoyn osaksi yhtiön hulppeaa Industripalatset-rakennusta, ja suunnittelusta vastasi arkkitehtitoimisto Jung & Jung. Teatterin esikuvaksi on mainittu mm. New Yorkin Radio City Music Hall, ja viime vuosikymmeninä Savoy on tullut tunnetuksi erityisesti maailmanmusiikin kansainvälisenä konserttipaikkana.

”Savoy-teatterilla on kunniakas historia elokuvateatterina ja konserttisalina. Yhteistyö DocPoint-festivaalin kanssa on nostalginen paluu elokuvateatterin alkuvuosikymmenille, ja uskon helsinkiläisten arvostavan Savoyn funkisarkkitehtuuria ja klassisen iätöntä tunnelmaa”, sanoo Savoy-teatterin johtaja Päivi Loponen-Kyrönseppä.

DocPoint-elokuvafestivaalin ohjelmistoa nähdään festivaaliviikolla kaikkiaan viidessä Helsingin keskustan elokuvateatterissa ja muissa esityspaikoissa. Festivaalille odotetaan noin 30 000 kävijää. 14. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään 27.1.–1.2.2015.

Kuva: Savoy-teatteri

[like]