Helsingin Doc Lounge -klubit DocPointin tuottamiksi 2015

DocLounge_lavaklubi_24112014Doc Loungen Helsingin klubit siirtyvät DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n tuottamiksi vuonna 2015

Helsingin Doc Lounge -klubit siirtyvät vuoden 2015 alusta Suomen elokuvaklubit ry:ltä DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n alaisuuteen. Doc Lounge on Malmöstä lähtöisin oleva pohjoismainen dokumenttielokuviin keskittyvä klubitapahtuma, joka tarjoaa mahdollisuuden nähdä dokumenttielokuvia rennossa klubiympäristössä yhdessä ystävien kanssa. Suomen Doc Lounge täytti syyskuussa 2014 viisi vuotta, ja klubiverkostoon kuuluu viisi kaupunkia: Helsinki, Turku, Tampere, Oulu ja Joensuu. Vuonna 2013 Suomessa järjestetylle 40 elokuvaklubille osallistui lähes 2000 kävijää, joista Helsingin klubien osuus oli 700.

Doc Lounge ei ole vain elokuvanäytös, vaan illan ohjelmaan kuuluu aina myös esimerkiksi keskusteluja, asiantuntija- ja ohjaajavieraita tai musiikkia. DocPoint pyrkii tuottajavaihdoksen myötä kehittämään ja laajentamaan Doc Loungen menestyskonseptia teemallisempaan suuntaan. DocPointin tavoitteena on tuoda näytöksiin entistä enemmän asiantuntijavieraita, ja esitettävien elokuvien aiheiden pohjalta tehdään monipuolista yhteistyötä erilaisten asiantuntijatahojen kanssa. Doc Lounge on elävä kohtauspaikka kaikille, jotka pitävät dokumenttielokuvasta, hyvästä tunnelmasta, baarihengailusta, musiikista ja jännittävistä keskusteluista. DocPointille se tarjoaa myös ympärivuotisen kanavan uusimpien dokumenttielokuvien esittämiseen sekä Suomesta että ulkomailta.

Vuoden 2014 viimeinen Doc Lounge -klubi järjestetään Suomen elokuvaklubit ry:n ja DocPointin yhteistyönä Lavaklubilla keskiviikkona 17.12. Tuolloin esitettävä elokuva ja vieraat varmistuvat tulevina viikkoina.

Keväällä 2015 Doc Lounge -klubeja järjestetään noin kerran kuussa.

Vuodenvaihteessa myös DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalia järjestävä DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaaliyhdistys ry:n nimi muuttuu. Vuoden 2015 alusta yhdistyksen nimi on DocPoint-elokuvatapahtumat ry. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin nimi säilyy ennallaan.

Kuva viimeisimmältä 24.11.2014 Lavaklubilla järjestetyltä Doc Lounge -klubilta. Kuvaaja: Katri Tenhola