DOKKINOsta tuli Euroopan suurin valtakunnallinen lasten ja nuorten dokumenttielokuvakiertue!

DOKKINO – Lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma rikkoi jälleen yleisöennätyksensä ja nousi sen myötä Euroopan suurimmaksi koululaisille suunnatuksi valtakunnalliseksi dokumenttielokuvakiertueeksi. Juuri päättyneelle vuoden 2014 DOKKINO-kiertueelle osallistui yhteensä 13 100 lasta ja nuorta ympäri Suomen. Yleisömäärä kasvoi huimasti edellisvuodesta: vuonna 2013 kävijöitä oli 8 550.

Tapahtuma on kasvattanut yleisöään joka vuosi. Vuonna 2012 käynnistyi kolmevuotinen kehityshanke, jolla pyrittiin määrätietoisesti laajentamaan tapahtuman toimintaa. Tänä vuonna DOKKINO-kiertue vieraili 13 paikkakunnalla: Helsingissä, Oulussa, Kuopiossa, Mikkelissä, Porissa, Jyväskylässä, Turussa, Tampereella, Vantaalla, Espoossa, Vaasassa, Lappeenrannassa ja Kuusamossa. DOKKINOn tavoitteena on tarjota dokumenttielokuvia maantieteellisesti yhä suuremmalle joukolle nuoria, joten kiertuepaikkakuntia lisätään vuosittain. Vuoden 2015 uudet DOKKINO-paikkakunnat ovat Rovaniemi, Kajaani ja Kotka.

Valtakunnallinen kiertue tutustuttaa alle 18-vuotiaat luovan dokumenttielokuvan maailmaan. Tämän vuoden teema oli “Yli esteiden”. Elokuvilla haluttiin antaa eväitä siihen, kuinka selvitä tiukoista paikoista ja käsitellä mutkikkaitakin asioita. Lue lisää vuoden 2014 DOKKINO-kiertueesta DOKKINOn sivuilta.

Kahden vuosittaisen laatudokumenttisarjan tarjoamisen lisäksi DOKKINO-hanke haluaa kehittää lasten ja nuorten omien ajatusten ja tekemisen foorumia. Kiertueen lisäksi DOKKINO tuottaa elokuvanäytöksiä tukevan opetusmateriaalipaketin ja järjestää elokuvaverstaita, joissa oppilaat pääsevät itse kokeilemaan dokumenttielokuvien tekoa.

DOKKINO järjestetään vuonna 2015 jo 13. kerran. Tällöin DOKKINO tarjoaa jälleen rikasta media- ja sosiaalikasvatuksellista sisältöä: hyviä elokuvia, rakentavia keskusteluita ja yhteistä tekemistä.

DK pori na?yto?s kuva
Kuva Porin DOKKINO-näytöksestä vuodelta 2014.