Elephant’s Dream voitti Yleisöltä Ylelle -äänestyksen

Elephant's Dream_K_Kristof Bilsen_katalogiDocPointin ja Ylen järjestämä Yleisöltä Ylelle -äänestys on päättynyt. Kilpailun voitti Kristof Bilsenin ohjaama Elephant’s Dream, joka nähdään Yle Teema -kanavalla tämän vuoden aikana.

Voittaelokuva kertoo Kongon julkisesta sektorista, joka natisee pahasti liitoksistaan. Juhlapuheissa maa modernisoituu vauhdilla, mutta Kinshasan rautatieasemalla, pääpostissa ja palolaitoksella aika on pysähtynyt. Työntekijät avautuvat absurdista arjestaan sydämellisessä dokumentissa. Lue lisää täältä.

Kilpailussa oli mukana kahdeksan DocPoint-festivaalilla 2015 nähtyä ulkomaista elokuvaa. Yleisö sai äänestää suosikkiaan Ylen verkkosivuilla. Elephant’s Dream keräsi yhteensä 281 ääntä eli 37% kaikista annetuista äänistä. Toiseksi sijoittui Jos De Putterin See No Evil 240 äänellä ja kolmanneksi Sabine Lubbe Bakkerin ja Niels van Koevordenin ohjaama Ne me quitte pas 53 äänellä.

Katso koko äänestyksen tulos Ylen sivulta.

Kuva: Kristof Bilsen