DocPoint palkittiin vuoden 2015 kansallisesta kyberteosta

Tivi Kansalliset Kybertalkoot palkitsi tapahtumassaan 10.3.2015 DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin vuoden kyberteosta. Perusteluissaan asiantuntijaraati kiitteli riippumattoman DocPointin oma-aloitteista toimintaa tuodessaan Suomen ensi-iltaan historiallisen CITIZENFOUR-dokumenttielokuvan. Laura Poitras’n ohjaama CITIZENFOUR kertoo Edward Snowdenin tarinan. Raadin mukaan DocPointin toiminta on hyvä esimerkki siitä, miten kyberturvallisuus ei ole enää pelkästään tekninen ongelma, vaan koskettaa kaikkia.

Kansalliset kybertalkoot 2015-48Palkinto myönnettiin tiistaina 10.3.2015 Tivi Kansalliset kybertalkoot -tapahtumassa Helsingin Pörssitalossa. Asiantuntijaraatiin kuuluivat riskienhallintajohtaja Kimmo Rousku (Valtori), päätoimittaja Mikko Torikka (Tivi), tietokirjailija Petteri Järvinen, tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen (F-Secure), kyberturvallisuus- ja kehitysjohtaja sekä professori Jarno Limnéll (Insta Group Oy, Aalto yliopisto) sekä kyberturvallisuuden asiantuntija Erka Koivunen.

Palkintoa olivat vastaanottamassa DocPointin taiteellinen johtaja Ulla Simonen sekä toiminnanjohtaja Ulla Bergström. Bergström kiittää raatia lämpimästi: ”Palkinto oli yllättävä, mutta sitäkin ilahduttavampi, sillä IMG_5615festivaalin tehtävä on paitsi esittää erinomaisia ja kiinnostavia elokuvia, myös synnyttää keskustelua ajankohtaisten ja tärkeiden elokuvien ympärille.” Tietoturvallisuutta käsiteltiin myös lauantaina 31.1.2015 järjestetyssä DocPointin pääseminaarissa, joka veti Savoy-teatterin salin täyteen asiasta kiinnostuneita. CITIZENFOUR-elokuva esitettiin DocPointissa kolmessa loppuunmyydyssä näytöksessä.

Pääseminaarin tunnelmiin voi palata DocPoint-blogissa.