Haku kotimaiseen esityssarjaan sekä oppilastyösarjaan käynnistyy

dp_header_2016

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali hakee jälleen elokuvia festivaalin kotimaiseen esityssarjaan sekä oppilastyösarjaan. Haku sarjoihin käynnistyy maanantaina 4.5. Samalla käynnistyy kansainvälisille elokuville tarkoitettu submission. Hakulomake, hakuajat sekä säännöt löytyvät DocPointin nettisivuilta osoitteesta www.docpoint.info/media-industry/elokuvan-ilmoittaminen.

Talvivaaran miehet_1
Kuva DocPointin 2015 kotimaisen esityssarjan elokuvasta Talvivaaran miehet (ohj. Markku Heikkinen)

Festivaalin nimeämä, korkeintaan viisihenkinen valintaraati valitsee vuosittain kotimaiseen esityssarjaan noin 10-15 uutta suomalaista dokumenttielokuvaa ja oppilastyösarjaan korkeintaan 12 oppilastyötä. Oppilastyösarjaan ilmoitettuja elokuvia voidaan nostaa myös kotimaiseen esityssarjaan. Raadin puheenjohtajana toimii DocPointin taiteellinen johtaja Ulla Simonen. DocPointin ohjelmisto, kotimainen esityssarja mukaanlukien, julkistetaan tammikuun 2016 alussa.

15. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään 25.-31.1.2016. Festivaali laajenee samalla seitsenpäiväiseksi: festivaalin avajaisia juhlitaan jo maanantaina.