Iris Olssonista DocPoint-festivaalin taiteellinen johtaja

Kuva: Noora Geagea
DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu ohjaaja Iris Olsson. Hän seuraa tehtävässä Ulla Simosta ja aloittaa 1.4.2016.

 

Olsson (s. 1981) on toiminut elokuva-alalla monissa eri tehtävissä niin fiktiivisen elokuvan kuin dokumenttielokuvankin puolella. Olssonin töistä tunnetuimpia ovat venäläisen orpolapsen kesälomasta Suomessa kertova Kesän lapsi -dokumenttielokuva sekä Ville Haapasalon juontama dokumenttisarja Jäämeri 30 päivässä. Hänen tuorein ohjauksensa on Helsinki-Filmin tuottama fiktiivinen lyhytelokuva Lasikatto (2015). Olsson on kiinnostunut erityisesti draamaelokuvan tyylillisten ja emotionaalisten keinojen käyttämisestä dokumenttielokuvassa. Olsson on toiminut aiemmin DocPointin hallituksessa ja Dokumenttikillan puheenjohtajana. Kansainvälisesti Olsson on istunut useiden elokuvafestivaalien tuomaristoissa sekä vetänyt dokumenttielokuvan työpajoja eri puolilla maailmaa.

Olsson on uudesta tehtävästä innoissaan. ”Mahtava fiilis. DocPoint on ainutlaatuinen festari. Se, että taiteellinen johtaja on parin vuoden välein vaihtuva elokuvantekijä suoraan kentältä, pitää festivaalin elävänä ja näkökulman maailmaan tuoreena”, Olsson sanoo. Hän pitää DocPointin menestystä todisteena siitä, että dokumenttielokuva elää tällä hetkellä kukoistuskauttaan.

”Sen lisäksi että saamme tuotua kävijöillemme maailman mielenkiintoisimmat dokumenttielokuvat ja niiden tekijät, haluan ensi vuoden festivaalilla keskittyä toden voimaannuttavaan vaikutukseen ja yhteisen kokemuksen jakamiseen”, Olsson suunnittelee.

16. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään 23.–29.1.2017.

Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Ulla Bergström, ulla.bergstrom(at)docpoint.info, p. 010 501 5775