DOKKINO – lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma palkittiin Lastenkulttuurin valtionpalkinnolla

Ensi talvena jo 15:ttä kertaa järjestettävä DOKKINO – lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma on palkittu työstään lastenkulttuurin hyväksi. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen jakoi palkinnon torstaina 17. marraskuuta Helsingissä. Lastenkulttuurin valtionpalkinto on Taiteen edistämiskeskuksen myöntämä tunnustus kolmen viimeksi kuluneen vuoden aikana tehdystä lastenkulttuurityöstä. Palkintosumma, 15?000 euroa, myönnetään Veikkaus-voittovaroista.

”Dokumenttielokuvien kautta lapset ja nuoret pääsevät kokemaan muita maailmoja ja oppivat sitä kautta ymmärtämään kulttuurien moninaisuutta. DOKKINON toimivaa mallia mediakasvattajana on viety muuallekin Eurooppaan”, Taiteen edistämiskeskus perustelee valintaansa.

Palkinnon vastaanotti DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n toiminnanjohtaja Ulla Bergström. Kiitospuheessaan Bergström kiitti opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosta palkinnosta, joka osoittaa arvostusta niin dokumenttielokuvalle, kulttuurialan yhdistystoiminnalle kuin myös DOKKINOn viime vuosien rohkealle kasvulle Euroopan suurimmaksi lasten ja nuorten valtakunnalliseksi elokuvatapahtumaksi.

Erityisen ilahtunut Bergström kertoi olevansa kouluilta saadusta palautteesta, jossa on kiitetty DOKKINOn olevan parasta mahdollista empatiakasvatusta. Ensi vuoden kiertueen elokuvissa ja uudistuvissa oppimistehtävissä tarjotaan entistä enemmän harjoituksia toisten tunteiden ja ajatusten ymmärtämiseen ja arvostamiseen sekä myötätunnon vahvistamiseen. ”DOKKINO-kiertueen empatiakasvatus on erinomainen vastalääke selfiesyndroomaan”, Bergström totesi.