Paljastuksia festivaalin ohjelmistosta

Etkö malta odottaa tammikuuhun? Tässä muutamia paljastuksia tulevan DocPointin ohjelmistosta…

Life, Animated (Roger Ross Williams, 2015)

Owen Suskin oli kolmevuotias kun hän lakkasi puhumasta. Uusi kieli ja yhteys muihin ihmisiin löytyi yllättävästä paikasta: Disney-elokuvien kautta. Simbasta, Jafarista, Arielista ja kumppaneista tuli keino ymmärtää sosiaalista maailmaa ja omia tunteita. Life, Animated on lämmin kuvaus siitä, miten vaikeista ajoista voi päästä yli tarinoiden voimalla.

Shoah (Claude Lanzmann, 1985)

Claude Lanzmannin järisyttävä suurteos Shoah on valittu moneen kertaan maailman parhaiden dokumenttielokuvien joukkoon. Pelkästään Lanzmannin kuvaamasta omasta materiaalista koostuva elokuva on Euroopan juutalaisten todistuslausunto holokaustista. Yli yhdeksäntuntinen elokuva esitetään neljässä osassa kahtena iltana la 28.1. – su 29.1. Elokuvateatteri Orionissa.

HUMAN (Yann Arthus-Bertrand, 2015)

HUMAN on tutkielma ihmisyydestä. Se esittelee rehellisesti ihmiskunnan synkkyyden, kauneuden, tunteet laidasta laitaan ja elämän sattumukset. Ihmisten tarinat yhdistyvät hengästyttävän kauniisiin kuviin planeetasta. Lopputulos on kaunis ja kunnianhimoinen oodi maailman kauneudelle.

Ohjaaja Yann Arthus-Bertrand saapuu DocPointin vieraana Helsinkiin. Hän kuvaa samalla uutta elokuvaansa.