Draama-Helmin suositukset DocPoint-festivaalille

draama_helmi_docpoiminnat

Räppäri Draama-Helmi poimi suosikkinsa DocPoint-festivaalin ohjelmistosta

 

unlocking-the-cage_nostokuvaUnlocking the Cage

You had me at Pennebaker, mutta elokuvan aihe vaikuttaa myös kiinnostavalta. Näkökulman siirto pois ihmiskeskeisyydestä on aina tervetullutta. Dokumenteissa on usein toimivaa, että aiheessa on jotain runollista tai jopa villiä ja vaarallista, mutta itse käsittely on asiallinen ja kunnioittava. Tämä dokkari vaikuttaa älykkäältä, ja se on mukavan vaarallista.

 

Normal Autistic Filmnormal-autistic-film_nostokuva

Olen kuullut, että tämä olisi hyvä dokkari. Mistä tämäntyyppiset dokumentit kertovat? Niissä haastatellaan ihmisiä, joita yhdistää jokin asia, kuten asuminen samassa kylässä tai vaikka jokin harrastus. Yhteinen tekijä voi olla hyvin keskeinen tai hyvin löyhä. Vaikuttaa siltä, että tämän elokuvan henkilöillä on kaikilla vahvasti omat maailmansa, ja että dokumentti muodostaa rivien välissä kommentin yhdistävästä tekijästä. Mistä sitä tietää, onko jonkun oma maailma kummallisempi kuin jonkun toisen.

 

76min15-seconds_nostokuva76 Minutes and 15 Seconds with Abbas Kiarostami

Rip Abbas. Muotokuvaleffalle voi tehdä hyvää, että käytössä ei ole haastattelumateriaalia. Arkistomateriaalin fragmenteista katsoja voi itse koostaa kokonaiskuvan. Harvemmin dokumentin tekijä sattuu olemaan päähenkilöä kymmeniä vuosia seurannut läheinen ystävä. Hyvä tsägä, että kyseinen läheinen ystävä sattuu olemaan myös ansioitunut kuvaaja.

 

Draama-Helmin levy Draama-Helmin erehdys on kuunneltavissa Soundcloudissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *