Yleisöltä Ylelle: Äänestä leffa televisioon!

Etkö ehdi katsoa kaikkia haluamiasi DocPoint-elokuvia? Onko ohjelmistossa dokumentti, joka muualla Suomessa asuvan sukulaisesi tulisi ehdottomasti nähdä? Hätä ei ole tämän näköinen, sillä perinteinen Yleisöltä Ylelle -äänestys on alkanut!

Voit äänestää näiden viiden festivaalielokuvan joukosta oman suosikkisi esitettäväksi Ylen ohjelmistossa tulevan kevään aikana. Valitut dokumenttielokuvat edustavat läpileikkausta festivaalin ohjelmistosta ja kuvaavat dokumenttielokuvan monimuotoisuutta.

Äänestys päättyy 29.1.2017. Äänestä suosikkiasi Ylen sivuilla.

Äänestyksessä ovat mukana seuraavat elokuvat:

 

doing-good_nostokuvaDOING GOOD

Kun lääketieteestä ei ole apua, ihmiset kääntyvät vaihtoehtohoitojen puoleen. Viimeisen 65 vuoden aikana 50 000 ihmistä on matkustanut pieneen Snåsan kylään tavatakseen kansanparantaja Joralf Gjerstadin. Voiko tuntemattoman kosketus parantaa ja muuttaa koko elämän? Doing Good on elokuva toivosta, myötätunnosta ja ihmisen kyvystä voittaa sairautensa. 

burning-out-nostokuva BURNING OUT

Yhdessä Pariisin suurimmista sairaaloista kirurgisen osaston työntekijät ovat jatkuvan paineen alla. Henkilökunnasta on pulaa ja työntekijät riitelevät keskenään. Kaikkialla Euroopassa työuupumus on kasvanut epidemian mittoihin.

 

mattress_nostokuva

MATTRESS MEN

Laman koetellessa Irlantia, Paul ja Mick yrittävät keksiä uusia keinoja parantaakseen Mickin patjaliikkeen myyntiä. He luovat erikoisen nettihahmon, Mattress Mickin, jonka kotikutoiset ja absurdit videot alkavat pian herättää huomiota ja hilpeyttä sosiaalisessa mediassa.

 

chinas-van-goghs_nostokuva

CHINA’S VAN GOGHS

China’s Van Goghs esittelee kiinalaisen kylän, jossa eurooppalaisten taiteilijamestareiden töistä tehotuotetaan käsinmaalattuja kopioita. Öljyvärienhuuruinen elokuva näyttää, miltä toiveet, taide ja työ näyttävät yhden suuria haaveilevan maalarin silmin. Elokuva sai ensi-iltansa IDFAn avajaiselokuvana.

 

all-governments-lie_nostokuva

ALL GOVERNMENTS LIE: TRUTH, DECEPTION, AND THE LEGACY OF I. F. STONE

Elokuvassa etsitään puolueetonta, kriittistä journalismia. Vai onko sitä olemassakaan? Ääneen pääsevät mm. Michael Moore ja Edward Snowdenin hakkeroimia tietoja paljastaneet toimittajat. Nämä sananvapauden esitaistelijat saavat uskomaan, että vaikka kaikki hallitukset valehtelevat, muutama vahtikoira on yhä hereillä. 

Äänestä suosikkiasi!