Kriitikko Neil Youngin valinnat julkistettu

Elokuvakriitikko Neil Young on valinnut suosikkinsa kotimaisen esityssarjan elokuvista. Valituiksi tulivat elokuvat Puhtaus ja vaara (ohj. Elina Talvensaari) ja Kesäni sudenkorentona (ohj. Elli Toivoniemi).

Neil Young perustelee valintojaan seuraavasti:

”Niistä lukemattomista tekniikoista, joita tämän hetken dokumentaristeilla on käytettävissään, näyttelijöiden käyttäminen on yksi kiistellyimmistä ja riskialttiimmista. Elina Talvensaaren Puhtaus ja vaara soveltaa formaattia innostavalla tavalla ja avaa tahdikkaasti, kypsästi ja valaisevasti ikkunan seksityöläisten elämään.”

”Elli Toivoniemen Kesäni sudenkorentona on hurmaava ylistyslaulu sekä suomalaiselle omintakeisuudelle että Suomen luonnon herkille ihmeille. Elokuvassa käytetään vaihdellen uutta materiaalia sekä arkistomateriaalia, jota päähenkilö on itse kuvannut kahdenkymmenen vuoden ajan.”

Neil Young kirjoittaa säännöllisesti muun muassa The Hollywood Reporter -lehteen ja Sight & Sound -lehteen.