Elokuvien ilmoittaminen DocPointin Kotimaiseen sarjaan sekä Uusin silmin -oppilastyösarjaan on nyt avattu!

DP18_header

ELOKUVIEN ILMOITTAMINEN DOCPOINT – HELSINGIN DOKUMENTTIELOKUVAFESTIVAALIN KOTIMAISEEN SARJAAN SEKÄ UUSIN SILMIN –OPPILASTYÖSARJAAN ON NYT AVATTU.

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali on jälleen aloittanut uusien vaikuttavimpien kotimaisten dokumenttielokuvien jokavuotisen etsinnän. Kotimaiseen sekä Uusin silmin –oppilastyösarjaan valitut elokuvat esitetään 17. festivaalilla 29.1. – 4.2.2018. DocPoint tarjoaa yleisölle mielenkiintoisimmat uudet kotimaiset ja kansainväliset laatudokumentit sekä esittelee niiden tekijät.

Kotimaisten esityssarjojen elokuvat valitsee valintaraati, jonka puheenjohtajana toimii 17. festivaalin taiteellinen johtaja Iris Olsson. Elokuvavalinnoissa painotetaan luovaa ja elokuvallista toteutusta. Kotimaiseen sarjaan hyväksytään vain kotimaisia ensi-iltoja. Kotimaiseen esityssarjaan ilmoitettavien elokuvien tuotantomaa tai merkittävä osatuotantomaa tulee olla Suomi. Oppilastyösarjaan ilmoitettavien elokuvien tulee olla suomalaisten oppilaitosten tuottamia. Ensi-iltavaatimusta oppilastyösarjassa ei ole, mutta ensi-iltoja painotetaan.

Elokuvien ilmoittaminen tapahtuu Reelport-palvelun kautta. Ilmoittaminen on kaksivaiheinen. Ensimmäisen vaiheen haku on avoinna 2.5.-31.7.2017. Tällöin ilmoitetaan 1.10.2016-31.7.2017 valmistuneet elokuvat. Toinen vaihe käynnistyy 1.8. ja on avoinna 2.10.2017 saakka. Toisessa vaiheessa ilmoitetaan 1.8.2017 tai sen jälkeen valmistuneet elokuvat. Linkki Reelport-sivustolle, ilmoittautumisen säännöt sekä lisätiedot osoitteessa: http://impact.docpoint.info/media-industry/elokuvan-ilmoittaminen/

Kansainvälisten esityssarjojen osalta DocPointissa ei ole avointa hakua.

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali on yksi Pohjois-Euroopan arvostetuimmista ja suurimmista dokumenttielokuvafestivaaleista sekä ainoa dokumenttielokuvaan keskittyvä elokuvafestivaali Suomessa. Festivaalilla vierailee vuosittain yli 30 000 kävijää. DocPoint-elokuvatapahtumat ry järjestää myös valtakunnallista ja ympärivuotista lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma DOKKINOa sekä kuukausittain järjestettävää dokumenttielokuvaklubia Doc Lounge Helsinkiä.

17. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään 29.1. – 4.2.2018.

Lisätiedot:

Emilia Wahlberg
Tuotantokoordinaattori
DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali /
DocPoint-elokuvatapahtumat ry

Puh. 010 501 5776
Mob. +358 50 4558446
emilia.wahlberg(at)docpoint.info
www.docpoint.info