DocPoint IMPACT 2023 hankehaun valinnat julki

Dokumenttielokuvan vaikuttavuustuottamisen koulutuskokonaisuus DocPoint IMPACT järjestetään jo kuudennen kerran keväällä 2023. Kovatasoisten hakijoiden joukosta koulutuskokonaisuuteen valikoitui tänä vuonna neljä tekeillä olevaa dokumenttielokuvaa.

DocPoint IMPACT on tapahtumakokonaisuus, joka koostuu elokuvantekijöille suunnatusta vaikuttavuustuottamisen koulutuksesta sekä avoimesta verkostoitumistilaisuudesta, IMPACT-päivästä, jossa hankkeeseen valitut elokuvat esitellään yleisölle.

 

Vuoden 2023 IMPACT-hankkeen elokuvat ovat:

Punarinta joka ei palannut, ohjaaja Jani Ahlstedt, tuottaja Merja Ritola, Greenlit Productions Oy

Dear Arctic, ohjaajat Atro Lamppu ja Vilma Rimpelä, tuottaja Orna Ben Lulu, RARE Media

Máhccan – Kotiinpaluu / The Homecoming, ohjaaja Suvi West, tuottaja Janne Niskala, Vaski Filmi

Omassa voimassa, ohjaaja Karoliina Gröndahl, tuottaja Kirsi Mattila, Icebreaker Productions

 

Valitut tuotannot osallistuvat kevään aikana koulutuspäiviin, joissa on mukana vaihtuvia luennoitsijoita. Tänä vuonna vierailevana kansainvälisenä luennoitsijana on vaikuttavuustuottaja Khadidja Benouataf, joka on suunnitellut monien palkittujen dokumenttien vaikuttavuuskampanjoita ja ottanut osaa lukuisiin vaikuttavuustyön koulutuksiin muun muassa Berlinare ja FIPADOC -elokuvafestivaaleilla.

Hankkeen pääkouluttajina toimivat elokuvatuottaja Liisa Karpo ja vaikuttavuustuottaja Sini Hormio. Hormion mukaan hakemusten taso nousi entisestään.

– Haun taso oli kova. Tänä vuonna periaatteessa kaikki hakeneet soveltuivat koulutukseen, ja lopulta valinnan ratkaisi elokuvien muodostama kokonaisuus sekä tuotannon vaihe. Olen kiitollinen kaikille hakijoille, toteaa Hormio.

Hankkeeseen valitut elokuvantekijät saavat monipuolisen perehdytyksen dokumenttielokuvien vaikuttavuustyöhön, sen suunnitteluun ja käytännön toteutukseen. Koulutuksen aikana kartoitetaan kunkin elokuvan vahvuudet sekä suunnitellaan kumppaniverkostoa ja vaikuttavuuskampanjan rahoitusta.

 

Kaikille avoin IMPACT-verkostoitumistilaisuus

Osana tapahtumakokonaisuutta järjestetään 10.5. elokuvantekijöille suunnattu verkostoitumistilaisuus, IMPACT-päivä, jossa hankkeeseen valitut tuotannot esitellään yleisölle.

Kerran vuodessa järjestettävä  DocPoint IMPACT -päivä on kaikille avoin ja maksuton. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki, joita yhdistää halu toimia yhdessä sosiaalisten, yhteiskunnallisten ja ympäristöön liittyvien asioiden kohentamiseksi.

Päivän aikana yleisölle esittäytyvät työn alla olevat dokumenttielokuvat, jotka ovat osallistuneet vaikuttavuustuottamisen koulutukseen ja etsivät sopivia kumppaneita hankkeilleen.

IMPACT-päivä on erityisen hedelmällinen kohtaamispaikka yhdistyksille, järjestöille, yrityksille, säätiöille sekä tiedeyhteisölle ja aktiivisille kansalaisille. Elokuvantekijöille se antaa mahdollisuuden nähdä ja oppia, miten elokuvahankkeita voi ja kannattaa esitellä isolle yleisölle.

Osallistuminen IMPACT-päivään on ilmaista, ja ennakkoilmoittautuminen on nyt auki tämän linkin takana

DocPoint IMPACT-tapahtumakokonaisuutta tukevat SES, AVEK ja Kirkon mediasäätiö.

Lisätietoja ja kysymyksiä:

impact@docpoint.fi

Tilaa DocPoint IMPACT -uutiskirje!