DocPoint IMPACT -haku 2023

 

DocPoint IMPACT -haku 2023 on nyt päättynyt!

Dokumenttielokuvan vaikuttavuustuottamisen koulutuskokonaisuus DocPoint IMPACT järjestetään kuudetta kertaa keväällä 2023. Tapahtuman hankehaku on nyt auki dokumenttielokuvan tuotannoille ja niiden tekijöille.

Mikä on DocPoint IMPACT?

DocPoint IMPACT on tapahtumakokonaisuus, joka koostuu elokuvantekijöille suunnatuista vaikuttavuustuottamisen koulutuksesta ja yleisölle avoimesta verkostoitumistilaisuudesta, jossa hankkeeseen valitut, valmisteilla olevat elokuvat esitellään.

Dokumenttielokuvien yhteydessä vaikuttavuustyöllä tarkoitetaan työtä, jossa dokumenttielokuvan tekijät luovat positiivista muutosta yhteiskuntaan. Työn ytimessä on itsenäisesti tuotettu ja tehty dokumenttielokuva, joka käsittelee jotakin merkittävää sosiaalista tai yhteiskunnallista teemaa, tai epäkohtaa. Työ tehdään usein yhteistyössä erilaisten kumppaneiden, kuten järjestöjen ja muiden elokuva-alan ulkopuolisten verkostojen kanssa.

Tieto mukaan valituista dokumenttielokuvatuotannoista julkaistaan viikolla 10.

Työpajat ja tapahtuman aikataulu

Elokuvantekijät saavat koulutuksen aikana monipuolisen perehdytyksen dokumenttielokuvien vaikuttavuustyöhön, sen suunnitteluun ja käytännön toteuttamiseen. Koulutuksessa kartoitetaan kunkin hankkee, eli elokuvan, vahvuudet, ja suunnitellaan kumppaniverkostoa ja vaikuttavuuskampanjan rahoitusta. Hankkeet saavat neuvoa omien vaikuttavuustavoitteidensa määrittelyyn. Koulutus on räätälöity Suomeen sopivaksi, kansainvälistä puolta kuitenkaan unohtamatta.

Pääkouluttajat ovat kokeneita alan osaajia, elokuvatuottaja Liisa Karpo (napafilms) ja vaikuttavuustuottaja Sini Hormio. Lisäksi mukana on vaihtuvia luennoitsijoita.

Mukaan valitut projektit osallistuvat kevään aikana koulutuspäiviin. Kustakin hankkeesta koulutukseen osallistuu kaksi edustajaa.

Koulutusaikataulu:

MA 3.4. Etäkoulutus

TI 4.4. Tiimit työskentelevät itsenäisesti annettujen ohjeiden mukaan

KE 5.4. Koulutuspäivä Helsingissä

TI 25.4. Etäkoulutus

Toukokuussa koulutuspäivä Helsingissä, ja sitä seuraava päivä IMPACT-tapahtumapäivä. Tapahtumapäivän aikana hankkeet esitellään yleisölle avoimessa IMPACT-päivässä viikolla 19. Päivä tarjoaa elokuvantekijöille eturivin tilaisuuden esitellä elokuvaansa, vaikuttavuuden tavoitteita ja löytää uusia yhteistyökumppaneita. Viikon 19 aikataulu tarkentuu hakuajan puitteissa.

Tarkempi aikataulu lähetetään koulutukseen valituille. 

Varauduthan olemaan käytettävissä klo 9-17 koulutuspäivinä.

Valintakriteerit ja hakuohjeet

1. Hakemus tehdään suomenkielisenä.

  1. Hankkeella tulee olla vähintään yksi tuotannon kehittelyvaiheen myönteinen rahoituspäätös.
  2. Mukaan ei voi hakea valmiilla elokuvalla, eikä mikäli elokuvan leikkaus on jo päättynyt.
  3. Koulutusmaksu on 160 euroa (alv 0%) per elokuvahanke/kampanja. Hinta sisältää koulutuksen kahdelle (2) henkilölle. Koulutusmaksu laskutetaan ennen koulutuksen alkamista.
  4. Mukaan hakevien hankkeiden edustajien on sitouduttava koulutukseen mainittujen koulutuspäivien, sekä IMPACT-päivän ajaksi.
  5. Tapahtumapäivä on julkinen tilaisuus. Hakijan on huomioitava, että elokuvaa, sen päähenkilöitä ja sen teemoja käsitellään julkisesti.
  6. Hakijoiden joukosta valitaan 4-6 hanketta. Valintakriteerejä ovat mm. tekijöiden ammattimaisuus, elokuvan tuotantovaihe, vaikuttavuustyön potentiaali ja hankkeiden muodostama kokonaisuus.

Lisätietoja

DocPoint IMPACT luo ja ylläpitää verkostoa, jossa dokumenttien tekijät ja yhteiskunnalliset toimijat työskentelevät yhdessä lisätäkseen sosiaalista ja ympäristön hyvinvointia. Elokuvantekijöiden lisäksi verkostoon kuuluu yrityksiä, yhdistyksiä, säätiöitä, tiedeyhteisön jäseniä, median edustajia, kansalaisjärjestöjä ja aktiivisista kansalaisia.

Tutustu aikaisempien vuosien hankkeisiin ja IMPACT-elokuviin:

DocPoint IMPACT -verkkosivut 

Kysymykset hausta:

impact@docpoint.fi

Koulutusta tukevat:

SES

AVEK

Kirkon Mediasäätiö