DocPoint IMPACT -hankehaku 2022 on auki


Kuva: Johannes Romppainen

Dokumenttielokuvan vaikuttavuustuottamisen koulutuskokonaisuus DocPoint IMPACT järjestetään viidettä kertaa keväällä 2022. Tapahtuman hankehaku on nyt auki dokumenttielokuvan tuotannoille ja niiden tekijöille. 

Hae mukaan 27.2.2022 mennessä täyttämällä DocPoint IMPACTin hankehakulomake: DocPoint IMPACT -hankehaku 2022.

Mukaan valitut dokumenttielokuvatuotannot julkaistaan viikolla 10.

Työpajat ja tapahtuman aikataulu

Mukaan valitut projektit osallistuvat kevään aikana kahteen koulutustyöpajaan. Kustakin hankkeesta voi koulutukseen osallistua kaksi edustajaa.

Ensimmäinen koulutustapahtuma järjestetään 29.-30.3.2022 ja toinen 10.-11.5.2022. Hankkeet esitellään yleisölle avoimessa IMPACT-päivässä 12.5.2022. Päivä tarjoaa elokuvantekijöille eturivin tilaisuuden esitellä hankettaan ja löytää uusia yhteistyökumppaneita.


Valintakriteerit

Hakemus tehdään suomenkielisenä. Hankkeella tulee olla vähintään yksi tuotannon kehittelyvaiheen myönteinen rahoituspäätös. Mukaan ei voi hakea valmiilla elokuvalla, eikä mikäli elokuvan leikkaus on jo päättynyt.

Koulutusmaksu on 160 euroa (alv 0%) per elokuvahanke/kampanja. Hinta sisältää koulutuksen kahdelle (2) henkilölle. Koulutusmaksu laskutetaan ennen koulutuksen alkamista. Mukaan hakevien hankkeiden edustajien on sitouduttava koulutukseen koko mainittujen koulutuspäivien sekä IMPACT-päivän ajaksi.

Ohjelma ja kouluttajat

Elokuvantekijät saavat koulutuksen aikana monipuolisen perehdytyksen vaikuttavuustyöhön, sen suunnitteluun ja käytännön toteuttamiseen. Koulutuksessa kartoitetaan kunkin hankkeen vahvuudet, ja suunnitellaan kumppaniverkostoa ja vaikuttavuuskampanjan rahoitusta. Hankkeet saavat neuvoa omien vaikuttavuustavoitteidensa määrittelyyn. Koulutusta on aiempiin vuosiin verrattuna räätälöity yhä paremmin Suomeen sopivaksi, kansainvälistä puolta kuitenkaan unohtamatta.

Pääkouluttajat ovat kokeneita alan osaajia, elokuvatuottaja Liisa Karpo (napafilms) ja vaikuttavuustuottaja Sini Hormio. Lisäksi mukana on vaihtuvia luennoitsijoita.

Mikä on DocPoint IMPACT?

DocPoint IMPACT on tapahtumakokonaisuus, joka koostuu elokuvantekijöille suunnatuista vaikuttavuustuottamisen koulutuksista, yleisölle avoimesta verkostoitumistilaisuudesta ja hankkeeseen valittujen, valmisteilla olevien elokuvien esittelystä. DocPoint IMPACT luo ja ylläpitää verkostoa, jossa dokumenttien tekijät ja yhteiskunnalliset toimijat työskentelevät yhdessä lisätäkseen sosiaalista ja ympäristön hyvinvointia. Elokuvantekijöiden lisäksi verkostoon kuuluu yrityksiä, yhdistyksiä, säätiöitä, tiedeyhteisön jäseniä, median edustajia, kansalaisjärjestöjä ja aktiivisista kansalaisia.


Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Tapio Riihimäki

tapio.riihimaki@docpoint.fi

IMPACT-koordinaattori Anni Lappalainen

impact@docpoint.fi