DocPoint IMPACT tarjoaa elokuvantekijöille työkaluja vaikuttavuustuottamiseen

DocPoint IMPACT on dokumenttielokuvaan keskittyvä vaikuttavuustuottamisen tapahtumakokonaisuus, joka rakentuu koulutusten ja yleisölle avoimen IMPACT-päivän ympärille. Koulutuksissa elokuvantekijät saavat runsaasti käytännön vinkkejä ja työkaluja oman dokumenttinsa vaikuttavuustyöhön, yhteistyökumppanien etsimiseen, elokuvan pitchaamiseen ja muihin käytännön asioihin. DocPoint IMPACTiin voivat hakea dokumenttielokuvahankkeet, jotka ovat kiinnostuneita vaikuttavuustuottamisesta ja yhteistyökumppanien löytämisestä. Dokumentilla on oltava ainakin yksi tuotannon kehittelyvaiheen myönteinen rahoituspäätös. Mukaan ei voi hakea valmiilla elokuvalla, eikä mikäli elokuvan leikkaus on jo päättynyt.

DocPoint IMPACTin tarkoituksena on luoda verkosto, jossa dokumenttielokuvantekijät ja yhteiskunnalliset toimijat työskentelevät yhdessä lisätäkseen yhteiskunnallista, sosiaalista ja ympäristön hyvinvointia. Elokuvantekijöiden lisäksi verkosto muodostuu yrityksistä, yhdistyksistä, säätiöistä,  tiedeyhteisöistä, tutkijoista, median edustajista, kansalaisjärjestöistä ja aktiivisista kansalaisista.

Vuoden 2021 ensimmäinen koulutus järjestetään 30.–31.3.2021 ja toinen koulutus 4.–5.5.2021. Vuoden 2021 elokuvahankkeet esitellään yleisölle ja potentiaalisille yhteistyökumppaneille avoimessa IMPACT-päivässä 6.5.2021.

Mukaan hakevien hankkeiden edustajien on sitouduttava koulutukseen koko mainittujen koulutuspäivien sekä IMPACT-päivän ajaksi.

Koulutusmaksu on 120 euroa (alv 0%) per elokuvahanke/kampanja. Hinta sisältää koulutuksen 2 henkilölle. Koulutusmaksu laskutetaan ennen koulutuksen alkamista. Koulutus on suomen- ja englanninkielinen.

Vuoden 2021 koulutuksen suunnittelusta vastaa työryhmä, jossa toimivat DocPointin hallituksen puheenjohtaja Outi Rousu, tuottaja Liisa Karpo, vaikuttavuustuottaja Sini Hormio, tuottaja Sami Jahnukainen, tuottaja-kouluttaja Ove Rishøj Jensen sekä DocPointin toiminnanjohtaja Tapio Riihimäki.