DocPoint IMPACT tarjoaa elokuvantekijöille työkaluja vaikuttavuustuottamiseen

DocPoint IMPACT on dokumenttielokuvaan keskittyvä vaikuttavuustuottamisen tapahtumakokonaisuus, joka rakentuu koulutusten ja yleisölle avoimen IMPACT-päivän ympärille. Kansainvälisen tason koulutuksissa elokuvantekijät saavat runsaasti käytännön vinkkejä ja työkaluja oman dokumenttinsa vaikuttavuustyöhön, yhteistyökumppanien etsimiseen, elokuvan pitchaamiseen ja muihin käytännön asioihin. DocPoint IMPACTiin voivat hakea dokumenttielokuvahankkeet, jotka ovat kiinnostuneita vaikuttavuustuottamisesta ja yhteistyökumppanien löytämisestä. Dokumentilla on oltava suomalainen päätuottaja.

Suomen elokuvasäätiö, AVEK ja Kirkon mediasäätiö jakavat DocPoint IMPACTin yhteydessä dokumenttielokuvan vaikuttavuustyötukea. Rahoittajat tutustuvat valittuihin hankkeisiin IMPACT-päivänä toukokuussa ja tekevät päätökset tuensaajista.

DocPoint IMPACTin tarkoituksena on luoda verkosto, jossa dokumenttielokuvantekijät ja yhteiskunnalliset toimijat työskentelevät yhdessä lisätäkseen yhteiskunnallista, sosiaalista ja ympäristön hyvinvointia. Elokuvantekijöiden lisäksi verkosto muodostuu yrityksistä, yhdistyksistä, säätiöistä,  tiedeyhteisöistä, tutkijoista, median edustajista, kansalaisjärjestöistä ja aktiivisista kansalaisista.

Tapahtuma on mukaan valituille hankkeille maksuton. Vuoden 2020 ensimmäinen koulutus järjestettiin 19.-20.3.2020 ja toinen koulutus 11.-12.5.2020. Vuoden 2020 elokuvahankkeet esitellään yleisölle ja potentiaalisille yhteistyökumppaneille avoimessa IMPACT-päivässä keskustakirjasto Oodissa 30.9.2020.

Jatkamme koulutusta jälleen vuonna 2021. Koulutus on englanninkielinen.

Projektien valintaan osallistuvat DocPoint ry:n toiminnanjohtaja Tapio Riihimäki, DocPoint IMPACTin kouluttajat Anna J. Ljungmark ja Ove Rishøj Jensen sekä rahoittajien edustajat Piia Nokelainen (SES), Mikko Peltonen (AVEK) ja Juha Rajamäki (Kirkon Mediasäätiö).

DocPoint IMPACTin hakuaika vuodelle 2020 on päättynyt. Vuoden 2021 hankehaku aukeaa tammikuussa.