DocPoint IMPACT tarjoaa elokuvantekijöille työkaluja vaikuttavuustuottamiseen

DocPoint IMPACT on dokumenttielokuvaan keskittyvä vaikuttavuustuottamisen tapahtumakokonaisuus, joka rakentuu koulutusten ja yleisölle avoimen IMPACT-päivän ympärille. Koulutuksissa elokuvantekijät saavat runsaasti käytännön vinkkejä ja työkaluja oman dokumenttinsa vaikuttavuustyöhön, yhteistyökumppanien etsimiseen, elokuvan pitchaamiseen ja muihin käytännön asioihin. DocPoint IMPACTiin voivat hakea dokumenttielokuvahankkeet, jotka ovat kiinnostuneita vaikuttavuustuottamisesta ja yhteistyökumppanien löytämisestä. Dokumentilla on oltava ainakin yksi tuotannon kehittelyvaiheen myönteinen rahoituspäätös. Mukaan ei voi hakea valmiilla elokuvalla, eikä mikäli elokuvan leikkaus on jo päättynyt.

DocPoint IMPACTin tarkoituksena on luoda verkosto, jossa dokumenttielokuvantekijät ja yhteiskunnalliset toimijat työskentelevät yhdessä lisätäkseen yhteiskunnallista, sosiaalista ja ympäristön hyvinvointia. Elokuvantekijöiden lisäksi verkosto muodostuu yrityksistä, yhdistyksistä, säätiöistä,  tiedeyhteisöistä, tutkijoista, median edustajista, kansalaisjärjestöistä ja aktiivisista kansalaisista.

Vuoden 2022 ensimmäinen koulutus järjestetään 29.–30.3.2022 ja toinen koulutus 10.–11.5.2022. Vuoden 2022 elokuvahankkeet esitellään yleisölle ja potentiaalisille yhteistyökumppaneille avoimessa IMPACT-päivässä 12.5.2022.

Mukaan hakevien hankkeiden edustajien on sitouduttava koulutukseen koko mainittujen koulutuspäivien sekä IMPACT-päivän ajaksi.

Koulutusmaksu on 160 euroa (alv 0%) per elokuvahanke/kampanja. Hinta sisältää koulutuksen ja koulutuspäivien kahvi- ja lounastarjoilut 2 henkilölle. Koulutusmaksu laskutetaan ennen koulutuksen alkamista. Koulutus on suomen- ja englanninkielinen.

Vuoden 2022 koulutuksen suunnittelusta vastaa työryhmä, jossa toimivat tuottaja Liisa Karpo, vaikuttavuustuottaja Sini Hormio sekä DocPointin toiminnanjohtaja Tapio Riihimäki.