Riikka Kämppi: Elokuva yhteiskunnallisen vaikuttamisen välineenä

Kevään vaikuttavuuskoulutuksen aikana DocPoint IMPACT järjesti kaikille avoimen webinaarin, jonka aikana Riikka Kämppi luennoi aiheesta Elokuva yhteiskunnallisen vaikuttamisen välineenä. Tilaisuus oli DocPoint IMPACT -koulutusohjelmaan liittyvä ja järjestettiin torstaina 22.4. klo 14-16. Tallenne on nähtävissä DocPointin Youtube-kanavalla.


Miten ihmisiin vaikutetaan ja kuinka elokuvalla voi vaikuttaa yhteiskunnallisesti? Miten vaikutuksia mitataan?

Luennon aikana Riikka Kämppi kertoi, miksi elokuvan vaikutuksien pohtiminen kannattaa aloittaa jo, kun elokuva on vielä alkutekijöissään, ja miten vaikuttavuutta voi ja pitää mitata. Tapausesimerkkinä Kämppi tarkasteli elokuvan Kiehumispiste vaikuttavuuskampanjaa. Kiehumispiste sai ensi-iltansa vuoden 2017 DocPoint-festivaalilla ja Dokumenttikillan myöntämän Vuoden dokumenttielokuvateko-palkinnon samana vuonna.

Kämppi avasi myös mitä elokuva-ala voi oppia muilta aloilta sekä kuinka rakentaa ennakkoluulottomasti yhteistyötä erilaisten tahojen kanssa. Miten suunnitella kampanja, joka viestitulvan keskellä tavoittaa kohdeyleisönsä ja vaikuttaa maailmaan?

Riikka Kämppi on luonut suomalaisia liikuttaneita viestintäkampanjoita kuten Nenäpäivä ja Pekka Haaviston presidentinvaalikampanjat. Hänet palkittiin Procomin vuoden 2012 viestinnän ammattilaisena. Vuodesta 2014 hän on toiminut strategisen viestinnän konsulttina omassa yrityksessään Rautarouva Ironlady Oy.

Katso tallenne Riikka Kämpin luennosta:

 

Mikä DocPoint IMPACT?

DocPoint IMPACT toimii koollekutsujana verkostossa, joka yhdistää dokumenttielokuvan tekijät ja yhteiskunnalliset toimijat. Tapahtumakokonaisuuden tavoitteena on sekä dokumenttielokuvan tekijöiden kouluttaminen vaikuttavuustuottamisen saralla että yhteisöjen aktivoiminen, yhteiskunnan kehittäminen ja yksilöiden elämänlaadun parantaminen dokumenttielokuvien innoittamana.DocPoint IMPACTin tarkoituksena on luoda verkosto, jossa dokumenttien tekijät ja yhteiskunnalliset toimijat työskentelevät yhdessä lisätäkseen yhteiskunnallista, sosiaalista ja ympäristön hyvinvointia.

Vuosittain valitut dokumenttihankkeet osallistuvat vaikuttavuustyöpajoihin, joiden tulokset ovat nähtävissä DocPoint IMPACT -päivässä. Vuonna 2021 DocPoint IMPACT -päivä järjestetään torstaina 6.5.

 

Lisätietoja

Anni Lappalainen

IMPACT-koordinaattori,

impact@docpoint.fi

 

Tapio Riihimäki

toiminnanjohtaja

tapio.riihimaki@docpoint.fi