DocPoint IMPACT – dokumenttielokuvaverkosto

Ohjelmisto

2018 Boys Who Like Girls

Boys Who Like Girls / Miehen malli

Boys Who Like Girls
Ohjaus: Inka Achté
Tuotanto: Liisa Karpo / Napafilms
Vaikuttavuustuottaja: Sini Hormio

Elokuva käsittelee naisten ihmisoikeuksia ja sukupuoleen kohdistuvaa väkivaltaa, mutta katsoo aihetta miesten näkökulmasta. Päähenkilö on Mumbaissa asuva 16-vuotias Vedprakash, jonka elämää seurataan kolme vuotta, minkä aikana hän osallistuu mm. ”Men Against Violence and Abuse” (MAVA) -järjestön toimintaan.

Teemat: ihmisoikeudet, nuoret, tasa-arvo

*

Miehen malli sai Suomen ensi-iltansa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla syyskuussa 2018. Tärkeitä festivaalinäytöksiä elokuvalla oli Sheffield Doc/Festilla kesäkuussa 2018 sekä muita ulkomaannäytöksiä mm. UN Cinema Tukholma ja Nordisk Panoraman kilpailusarja. Miehen malli osallistui Suomessa event cinema -levitykseen, jossa järjestettiin näytöksen lisäksi räätälöity, paikallisilla asiantuntijoilla höystetty teemakeskustelu Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä.

Yhteistyötä elokuva teki tiiviisti Poikien Talon, Solidaarisuus-järjestön, Helsingin kaupungin tukihenkilötoiminnan ja tamperelaisen Kölvin kanssa. Poikien Talo jatkaa Miehen mallin käyttöä omassa sisäisessä työssään edelleen.

Televisioensi-iltansa Miehen malli sai 10.1.2019 Yle TV1:llä ja se on katsottavissa huhtikuun alkuun asti Yle Areenassa.

Miehen malli Facebookissa.

Alkuperäinen nimi : IMPACT 2018: Boys Who Like Girls


Warning: Undefined variable $trailer in /home/customer/www/docpointimpact.fi/public_html/wp-content/themes/docpointimpact/event-template.php on line 84