DocPoint IMPACT – dokumenttielokuvaverkosto

Ohjelmisto

2018 Wheels of Freedom

Wheels of Freedom

Ohjaus: Aleksi Puranen
Tuotanto: Pasi Hakkio / Pohjola-filmi

Wheels of Freedom kertoo vaikeavammaisesta miehestä, joka vapaus haaveenaan ja yhdenvertaisuus agendanaan lähtee sähköpyörätuolillaan matkalle Euroopan poikki. Matkalla hän huomaa, ettei ole ympäröivän maailman kanssa siihen valmis. Arjen harmauteen paras lääke on hullut unelmat.

Teemoja: unelmat, tavoitteellisuus, vammaisuus, hyvinvointi, terveys

*

Wheels of Freedom sai ensiesityksensä Tampereen elokuvajuhlilla 8.3.2018. Kotimainen teatteriensi-ilta oli 11.5.2018 ja kansainvälinen ensi-ilta Noordelijk Film Festivalilla 6.11.2018, missä se toimi festivaalin avajaiselokuvana. Elokuvan televisioensi-ilta oli 8.10.2018 Ylellä.

Wheels of Freedomin osallistuminen DocPoint IMPACT -koulutustyöpajoihin joulu-tammikuussa 2017–18 sanallisti ja tiivisti elokuvan ydinsanoman. Tekijät ovat kiertäneet elokuvan kanssa yläasteita ja lukioita, joissa on keskusteltu unelmien tavoittelusta elokuvan päähenkilön Villen kokemuksen kautta.

Tuottaja Pasi Hakkio ja ohjaaja Aleksi Puranen tiivistävät kokemuksensa: “Olennaista on ollut kertoa, että matkan varrella tulee turpaan ja useasti, ja se kuuluu asiaan. Toivottavasti olemme saaneet rohkaistua nuoria yrittämään ja hyväksymään omia heikkouksiaan sekä kertomaan, että aina ei onnistu, vaikka sosiaalisessa mediassa vain menestystarinoita näkeekin.”

Wheels of Freedom Facebookissa

Alkuperäinen nimi : IMPACT 2018: Wheels of Freedom