DOCPOINT IMPACT 2023 -PÄIVÄ

 

DocPoint IMPACT 2023 on täydessä vauhdissa, ja ilmoittautuminen IMPACT-päivään on auki. Tänä keväänä mukana on neljä mielenkiintoista, yhteiskunnallista dokumenttihanketta. Elokuvien teemat vaihtelevat ympäristökysymyksistä ihmisoikeuksiin.

Yleisölle avoin IMPACT-päivä järjestetään keskiviikkona Finnkinon Tennispalatsin salissa 2 (Salomonkatu 15) 10.5.2023 klo 12:30 – 16:00. Päivän aikana elokuvat ja niiden tekijät esittäytyvät, jonka jälkeen aikaa on myös keskustelulle. Tilaisuuden moderaattorina toimii toimittaja Baba Lybeck. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen, ilmoittaudu tästä linkistä.

Tervetulleita ovat kaikki, joita yhdistää halu toimia yhdessä sosiaalisten, yhteiskunnallisten ja ympäristöön liittyvien asioiden kohentamiseksi.

Päivän aikana IMPACT-hankkeessa mukana olevat dokumentin tekijät esittelevät elokuvansa yleisölle ja etsivät vaikuttavuustyönsä kumppaneita projekteilleen. 

Tapahtuma on hedelmällinen kohtaamispaikka yhdistyksille, järjestöille, yrityksille, säätiöille sekä tiedeyhteisölle ja aktiivisille kansalaisille. 

DocPoint IMPACT on tapahtumakokonaisuus, joka koostuu elokuvantekijöille suunnatuista vaikuttavuustuottamisen koulutuksista ja yleisölle avoimesta verkostoitumistilaisuudesta. Kevät huipentuu IMPACT-päivään. Päivä tarjoaa IMPACT-elokuvien tekijöille eturivin tilaisuuden esitellä elokuvaansa yleisölle ja löytää uusia yhteistyökumppaneita. IMPACT-päivä on kaikille avoin tilaisuus.

IMPACT -PÄIVÄ 2023 AIKATAULU:

12:30  Ilmoittautuminen Finnkino Tennispalatsin sali 2 edessä

13:00  IMPACT -päivä alkaa

Esittelyssä: Punarinta joka ei palannut

Esittelyssä: Omassa voimassa

Esittelyssä: Dear Arctic

Esittelyssä: Máhccan – Kotiinpaluu

15:30  Keskustelua ja verkostoitumista aulassa. Kahvitarjoilut.

16:00  IMPACT -päivä päättyy 

 

Vuoden 2023 DocPoint IMPACT -dokumenttielokuvahankkeet ovat:

Punarinta joka ei palannut

Dokumenttielokuva kertoo Pohjois-Italiassa muuttolintujen salametsästystä vastaan kamppailevan LAC-järjestön vapaaehtoisista sekä suomalaisesta linturengastajasta, jonka rengastama punarinta joutui ammutuksi Pohjois-Italiassa.
Ohjaaja: Jani Ahlstedt
Tuottaja: Merja Ritola / Greenlit Productions Oy
Valmistumisvuosi: 2023

 

Omassa voimassa

Kaksi intohimoisesti työhönsä suhtautuvaa synnytyksen ammattilaista kamppailee paremman synnytyksen ja synnyttäjien itsemääräämisoikeuden puolesta.
Ohjaaja: Karoliina Gröndahl
Tuottaja: Kirsi Mattila / Osuuskunta Icebreaker Productions
Valmistumisvuosi: 2024

 

Dear Arctic

Dear Arctic on dokumentaarinen elokuva arktisen alueen tutkimuksesta ja tutkijoista Arktisessa keskuksessa, Rovaniemellä.
Työryhmä: Atro Lamppu, Jan Huhtanen, Johannes Roviomaa, Orna Ben Lulu ja Vilma Rimpelä / RARE Media
Valmistumisvuosi: 2023

 

Máhccan – Kotiinpaluu / The Homecoming

Rikki revitty Saamen kansa saa vihdoin takaisin esi-isiensä perinnön.
Ohjaaja: Suvi West
Tuottaja: Janne Niskala / Vaski Filmi, Ten thousand images
Valmistumisvuosi: 2023

 

 

 

 

 

Lisätietoja:
impact@docpoint.fi