Keitä olemme?

DocPoint IMPACTia toteuttaa vuonna 2001 perustettu DocPoint-elokuvatapahtumat ry., jonka toiminnan tarkoituksena on edistää luovan dokumenttielokuvan näkyvyyttä ja arvostusta sekä tuoda sitä tunnetuksi erilaisille yleisöille.

Yhdistys haluaa vahvistaa toiminnallaan luovan dokumenttielokuvan levitystä, sen osallistumista yhteiskunnalliseen keskusteluun ja asemaa uusien toiminnallisten verkostojen mahdollistajana.

Yhdistys on asettanut tavoitteekseen tapahtumien korkean laadun, kansainvälisyyden, kansalaisyhteiskunnan vahvistamisen, tapahtumien vaikuttavuuden ja toiminnan eettisyyden. Haluamme myös olla hyvä kulttuurialan työnantaja ja luoda edellytykset hyvinvoivalle ja reilulle työyhteisölle.

Kouluttajat

Vuoden 2019 kouluttajina olivat Anna J. Ljungmark ja Ove Rishøj Jensen. Koulutus toteutettiin yhteistyössä Nordisk Panoraman kanssa.

Anna oli kouluttajana DocPoint IMPACTissa jo vuonna 2018. Elokuvien parissa hän on työskennellyt tuottajana ja leikkaajana vuodesta 1994. Anna on aina ollut valmiina tutkimaan median ja tekemisen uusia ulottuvuuksia, eikä ole jäänyt turhaan jumiin formaattien rajoihin. Hän suhtautuu työhönsä intuitiivisesti ja suurella sydämellä, ja innostuu erityisesti älyä stimuloivista projekteista. Tällä hetkellä Anna työskentelee House of Realissa Kööpenhaminassa ja Malmössä, minkä kautta hänen asiakkaitaan ovat mm. Ruotsin elokuvainstituutti ja brittiläinen Good Pitch -tapahtuma.

Ove toimii European Document Networkin (EDN) elokuva- ja mediakonsulttina Tanskassa. Ove on työskennellyt useiden työpajojen ja kehitysohjelmien koordinoijana Euroopassa ja sen ulkopuolella vuodesta 2003, ja hänen erikoisosaamistaan ovat uusi media, vaikuttavuustyö, tuotantokehittäminen ja dramaturgia. EDN-työnsä ohella Ove työskentelee tuottajana ja kumppanuusvastaavana malmölaisessa Auto Images -yhtiössä. Oven tuottamiin elokuviin lukeutuvat mm. Every Face Has a Name – ja Patriotic Highway -dokumentit, ja tällä hetkellä työn alla on neljä uutta projektia.

Koko DocPoint IMPACT -tiimin löydät täältä.