Kevään ensimmäinen DocPoint IMPACT-työpaja järjestettiin Suomenlinnan Piirtämöllä 

Kouluttajat Sini Hormio ja Liisa Karpo

 

Vuoden 2022 ensimmäinen DocPoint IMPACT -koulutusjakso järjestettiin tiistaina ja keskiviikkona 29.-30.3.2022 Suomenlinnan Piirtämöllä. Kevään koulutuksiin osallistuu viisi valmisteilla olevaa dokumenttielokuvaa kiinnostavin ja ajankohtaisin aihein. Vuoden 2021 etäyhteyksin pidettävän koulutusjakson jälkeen oli innostavaa palata työpajakokemusten äärelle. DocPoint IMPACTin kouluttajat ovat vaikuttuneita vuoden hankkeista:

– Hienoa, miten osallistujat haluavat parantaa ympärillään olevia asioita, tarttua epäkohtiin ja tehdä yhteiskunnasta ja ympäristöstään paremman, sanoo elokuvatuottaja Liisa Karpo.

Vaikuttavuustuottaja Sini Hormio yhtyy Liisan ajatuksiin:

– Dokkaristien kyky ja halu kehittää omaa ja muiden työtä on tehnyt syvän vaikutuksen. Haastavien aikojen jälkeen uutta kohti meneminen on erityisen tärkeää.

Ensimmäisen koulutuksen aikana kouluttajien lisäksi luennoi Amnestyn kansalaistoiminnan ja aktivismin tuottaja Outi Pallasoja aiheesta “Järjestönäkökulma yhteistyöhön dokumenttielokuvien kanssa”.

DocPoint IMPACT jatkuu taas toukokuussa. Mukana olevat elokuvat esitellään yleisölle avoimessa  aamupäivällä torstaina 12.5. Oodin Maijansalissa. Tapahtumassa koulutukseen osallistuville elokuvahankkeille tarjotaan mahdollisuus esittäytyä potentiaalisille yhteistyökumppaneille.

IMPACT-päivästä ja muista IMPACTiin liittyvistä tapahtumista tiedotetaan lisää huhtikuun aikana.

Vuoden 2022 DocPoint IMPACT-dokumenttielokuvahankkeet ovat:

Tip Rail
Dokumenttielokuva eettisestä seksityöstä, unelmista ja yritteliäisyydestä.
Ohjaus: Milja-Liina Moilanen
Tuotanto: Jirka Silander / New Dawn Oy

Törmäysteoria
Omaishoitajaäiti ja autismin kirjolla oleva tytär raivaavat itselleen paikkaa yhteiskunnassa, joka yrittää syrjäyttää heidät molemmat.
Ohjaus: Maija Hirvonen
Tuotanto: Elli Toivoniemi, Juha Löppönen / Tuffi Films

Revontulten räppäri
Koskettava ja lämminhenkinen kuvaus 18-vuotiaan saamelaisnuorukaisen elämästä ja toiveista poikkeuksellisessa elinympäristössä.
Ohjaus: Petteri Saario
Tuotanto: Petteri Saario ja Tiina Saario / DocArt

Kämyskene
Vanha ystävyys tarjoaa ohjaajalle näköalapaikan äärikansallismieliseen maailmankuvaan.
Ohjaus: Lauri Autere
Tuotanto: Samu Soini / Filmloop Oy

Minä rakastan sinua
Elokuva lasten oikeuksista.
Ohjaus: Joonas Berghäll
Tuotanto:  Joonas Berghäll / Oktober Oy

DocPoint IMPACT on tapahtumakokonaisuus, joka koostuu elokuvantekijöille suunnatuista vaikuttavuustuottamisen koulutuksista, yleisölle avoimesta verkostoitumistilaisuudesta ja hankkeeseen valittujen, valmisteilla olevien elokuvien esittelystä. DocPoint IMPACT luo ja ylläpitää verkostoa, jossa dokumenttien tekijät ja yhteiskunnalliset toimijat työskentelevät yhdessä lisätäkseen sosiaalista ja ympäristön hyvinvointia. Elokuvantekijöiden lisäksi verkostoon kuuluu yrityksiä, yhdistyksiä, säätiöitä, tiedeyhteisön jäseniä, median edustajia, kansalaisjärjestöjä ja aktiivisia kansalaisia.

Lisätietoja:

impact@docpoint.fi

Tapio Riihimäki, toiminnanjohtaja
Anni Lappalainen, projektikoordinaattori
Milla Sairanen, tuotantoassistentti