DocPoint IMPACTia toteuttaa vuonna 2001 perustettu DocPoint-elokuvatapahtumat ry., jonka toiminnan tarkoituksena on edistää luovan dokumenttielokuvan näkyvyyttä ja arvostusta sekä tuoda sitä tunnetuksi erilaisille yleisöille.

Yhdistys haluaa vahvistaa toiminnallaan luovan dokumenttielokuvan levitystä, sen osallistumista yhteiskunnalliseen keskusteluun ja asemaa uusien toiminnallisten verkostojen mahdollistajana.

Yhdistys on asettanut tavoitteekseen tapahtumien korkean laadun, kansainvälisyyden, kansalaisyhteiskunnan vahvistamisen, tapahtumien vaikuttavuuden ja toiminnan eettisyyden. Haluamme myös olla hyvä kulttuurialan työnantaja ja luoda edellytykset hyvinvoivalle ja reilulle työyhteisölle.

Kouluttajat

Vuoden 2020 kouluttajina toimivat Anna J. Ljungmark ja Ove Rishøj Jensen.

Anna oli kouluttajana DocPoint IMPACTissa jo vuosina 2018 ja 2019. Elokuvien parissa hän on työskennellyt tuottajana ja leikkaajana vuodesta 1994. Anna on aina ollut valmiina tutkimaan median ja tekemisen uusia ulottuvuuksia, eikä ole jäänyt turhaan jumiin formaattien rajoihin. Hän suhtautuu työhönsä intuitiivisesti ja suurella sydämellä, ja innostuu erityisesti älyä stimuloivista projekteista. Tällä hetkellä Anna työskentelee House of Realissa Kööpenhaminassa ja Malmössä, minkä kautta hänen asiakkaitaan ovat mm. Ruotsin elokuvainstituutti ja brittiläinen Good Pitch -tapahtuma.

Ove aloitti DocPoint IMPACT -kouluttajana vuonna 2019. Hän toimii omassa yrityksessään Paradiddle Picturesissa mentorina, konsulttina ja kouluttajana ja tämän  ohella Ove työskentelee tuottajana ja kumppanuusvastaavana malmölaisessa Auto Images -yhtiössä. Vuosina 2003-2019 Ove toimi European Document Networkin (EDN) elokuva- ja mediakonsulttina Tanskassa. Hänen erikoisosaamistaan ovat uusi media, vaikuttavuustyö, tuotantokehittäminen ja dramaturgia.  Oven tuottamiin elokuviin lukeutuvat mm. Every Face Has a Name – ja Patriotic Highway -dokumentit, ja tällä hetkellä työn alla on neljä uutta projektia.

Koko DocPoint IMPACT -tiimin löydät täältä.