DocPoint IMPACTia toteuttaa vuonna 2001 perustettu DocPoint-elokuvatapahtumat ry., jonka toiminnan tarkoituksena on edistää luovan dokumenttielokuvan näkyvyyttä ja arvostusta sekä tuoda sitä tunnetuksi erilaisille yleisöille.

Yhdistys haluaa vahvistaa toiminnallaan luovan dokumenttielokuvan levitystä, sen osallistumista yhteiskunnalliseen keskusteluun ja asemaa uusien toiminnallisten verkostojen mahdollistajana.

Yhdistys on asettanut tavoitteekseen tapahtumien korkean laadun, kansainvälisyyden, kansalaisyhteiskunnan vahvistamisen, tapahtumien vaikuttavuuden ja toiminnan eettisyyden. Haluamme myös olla hyvä kulttuurialan työnantaja ja luoda edellytykset hyvinvoivalle ja reilulle työyhteisölle.

Kouluttajat

Pääkouluttajat ovat kokeneita alan osaajia, elokuvatuottaja Liisa Karpo (napafilms) ja vaikuttavuustuottaja Sini Hormio. Lisäksi mukana on vaihtuvia luennoitsijoita yhteiskunnallisen vaikuttavuuden ja yritystoiminnan aloilta.

Liisa Karpo perusti napafilmsin vuonna 2009 ja on tuottanut lyhyitä fiktioelokuvia ja dokumenttielokuvia kaikissa formaateissa ja pituuksissa. Suurin osa elokuvistaan on kansainvälisiä yhteistuotantoja, jotka tavoittavat yleisöä ympäri maailmaa. Liisan sydäntä lähellä on vaikuttavuustuottaminen sekä erilaiset, uudet tavat löytää yleisöä elokuville. Laaja kansainvälinen verkosto on rakentunut pitkän kokemuksen ja lukuisten koulutusten kautta, näitä ovat muun muassa EAVE 2016 ja Eurodoc 2010. Liisan viimeisimpiä tuotantoja ovat elokuvat Karpo, Miehen malli (Boys Who Like Girl), Mars kuvien takaa ja This Train I Ride.

Sini Hormio on elokuvien vaikuttavuustuottaja ja ollut vetovastuussa mm. Yksittäistapaus-kampanjasta. Hän on työskennellyt elokuva-ja tv-alalla vuodesta 2000 joista viimeiset viisi vuotta keskittyen elokuvien vaikuttavuustyöhön. Sini on osallistunut mm. DocSocietyn ja DocPoint IMPACT:in järjestämiin vaikuttavuustyön koulutuksiin ja kiinnostus kehittää kasvavaa alaa pidemmälle on johtanut työn ohessa suoritettaviin jatko-opintoihin Haaga-Helian Uudistuvan journalismin koulutusohjelmassa, jossa Sini tutkii vaikuttavuustyön strategista puolta.

Koko DocPoint IMPACT -tiimin löydät täältä.