DocPoint IMPACTia toteuttaa vuonna 2001 perustettu DocPoint-elokuvatapahtumat ry., jonka toiminnan tarkoituksena on edistää luovan dokumenttielokuvan näkyvyyttä ja arvostusta sekä tuoda sitä tunnetuksi erilaisille yleisöille.

Yhdistys haluaa vahvistaa toiminnallaan luovan dokumenttielokuvan levitystä, sen osallistumista yhteiskunnalliseen keskusteluun ja asemaa uusien toiminnallisten verkostojen mahdollistajana.

Yhdistys on asettanut tavoitteekseen tapahtumien korkean laadun, kansainvälisyyden, kansalaisyhteiskunnan vahvistamisen, tapahtumien vaikuttavuuden ja toiminnan eettisyyden. Haluamme myös olla hyvä kulttuurialan työnantaja ja luoda edellytykset hyvinvoivalle ja reilulle työyhteisölle.

Kouluttajat

Pääkouluttajat ovat kokeneita alan osaajia, elokuvatuottaja Liisa Karpo (napafilms) ja vaikuttavuustuottaja Sini Hormio. Lisäksi mukana on vaihtuvia luennoitsijoita yhteiskunnallisen vaikuttavuuden ja yritystoiminnan aloilta.

Liisa Karpo perusti napafilmsin vuonna 2009 ja on tuottanut lyhyitä fiktioelokuvia ja dokumenttielokuvia kaikissa formaateissa ja pituuksissa. Suurin osa elokuvistaan on kansainvälisiä yhteistuotantoja, jotka tavoittavat yleisöä ympäri maailmaa. Liisan sydäntä lähellä on vaikuttavuustuottaminen sekä erilaiset, uudet tavat löytää yleisöä elokuville. Laaja kansainvälinen verkosto on rakentunut pitkän kokemuksen ja lukuisten koulutusten kautta, näitä ovat muun muassa EAVE 2016 ja Eurodoc 2010. Liisan viimeisimpiä tuotantoja ovat elokuvat Karpo, Miehen malli (Boys Who Like Girl), Mars kuvien takaa ja This Train I Ride.

Sini Hormio on elokuvien vaikuttavuustuottaja, joka on ollut vetovastuussa mm. Yksittäistapaus -vaikuttavuushankkeessa. Hän on työskennellyt elokuva-ja tv-alalla vuodesta 2000, joista viimeiset kuusi vuotta keskittyen elokuvien vaikuttavuustyöhön. Sini on osallistunut mm. DocSocietyn ja DocPoint IMPACT:in järjestämiin vaikuttavuustyön koulutuksiin. Hormio myös kouluttaa muita vaikuttavuustyöhön. Kiinnostus kehittää kasvavaa alaa pidemmälle ja auttaa muita ammattilaisia kehittämään osaamistaan johti ilmaiseksi saatavilla olevan vaikuttavuustyön tiekartan kehittämiseen. Tiekartta julkaistiin vuoden 2021 lopussa osana Hormion opinnäytetyötä Haaga-Helian journalismin YAMK-tutkinnosta.

Koko DocPoint IMPACT -tiimin löydät täältä.