DocPoint IMPACT -vaikuttavuuskoulutus dokumenttielokuvien tekijöille on käynnissä

Dokumenttielokuvantekijät kehittävät kevään aikana osaamistaan vaikuttavuustuottamisen saralla. Kevään ensimmäinen DocPoint IMPACT -koulutusjakso järjestettiin 30.-31.3. Koulutuksiin osallistui neljä valmisteilla olevaa dokumenttielokuvaa kiinnostavin ja ajankohtaisin aihein.

DocPoint IMPACT:in aikana dokumenttielokuvientekijät kuulevat alan osaajia ja saavat mahdollisuuden verkostoitua elokuva-alan ulkopuolisten toimijoiden kanssa. Pääkouluttajina toimivat kokeneet tekijät, elokuvatuottaja Liisa Karpo ja vaikuttavuustuottaja Sini Hormio. Heidän lisäkseen vaikuttavuustuottamisesta luennoi Ove Rishøj Jensen (Paradiddle Pictures) aiheesta “Miten ajatella vaikuttavuustyön avulla asioita uusiksi?”.

Sini Hormio ja Liisa Karpo ovat innoissaan IMPACT -vaikuttavuustapahtuman jatkuvuudesta.

– On upeaa nähdä, miten IMPACT -tapahtuma kehittyy Suomessa ja miten pohjoismaisen vaikuttavuustuottamisen edelläkävijyys saa jatkoa. DocPointin IMPACTin avulla vaikuttavuustuottaminen vakiintuu Suomeen, toteaa tuottaja Liisa Karpo.

 –  DocPoint on järjestänyt ja kehittänyt koulutusta systemaattisesti, ja työ kantaa jo hedelmää. Lisää tuloksia saadaan, kun koulutuksen jatkuvuus taataan, jatkaa vaikuttavuustuottaja Sini Hormio.

Seuraava koulutusjakso järjestetään toukokuun alussa. Mukana olevat elokuvat esitellään yleisölle avoimessa, etäyhteyksin toteutettavassa IMPACT-päivässä torstaina 6.5.

DocPoint IMPACT on tapahtumakokonaisuus, joka koostuu elokuvantekijöille suunnatuista vaikuttavuustuottamisen koulutuksista, yleisölle avoimesta verkostoitumistilaisuudesta ja hankkeeseen valittujen, valmisteilla olevien elokuvien esittelystä. DocPoint IMPACT luo ja ylläpitää verkostoa, jossa dokumenttien tekijät ja yhteiskunnalliset toimijat työskentelevät yhdessä lisätäkseen sosiaalista ja ympäristön hyvinvointia. Elokuvantekijöiden lisäksi verkostoon kuuluu yrityksiä, yhdistyksiä, säätiöitä, tiedeyhteisön jäseniä, median edustajia, kansalaisjärjestöjä ja aktiivisista kansalaisia.

DocPoint IMPACT:ssa vuonna 2021 mukana olevat dokumenttielokuvahankkeet ovat:

KANSANVALTA

Ohjaaja: Inderjit Kaur Khalsa
Tuottaja: Essi Haukkamaa/Greenlit Productions

LUMIPALLOEFEKTI

Ohjaaja: Pauliina Punkki
Tuottaja: Kaisa Astikainen ja Pauliina Punkki/Ida Productions Oy

VIERASKENTÄLLÄ

Ohjaaja: Line Hatland
Tuottaja: Ingvil Giske ja Ari Matikainen/Media Operatorer, Kinocompany

VIIKINKI

Ohjaajat: Lauri Anssi Moilanen ja Olli Vuokko
Tuottajat: Isabella Karhu ja Juho-Pekka Tanskanen/Danish Bear Productions

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Tapio Riihimäki
tapio.riihimaki@docpoint.fi

IMPACT-koordinaattori Anni Lappalainen
impact@docpoint.fi